Online feedback

Het is op verschillende manieren mogelijk om online feedback uit te vragen.

We kennen 4 varianten waarmee we feedback op de website/app kunnen ophalen, ook wel uitvraagvormen genoemd. Hieronder lichten we deze 4 varianten graag aan je toe!

 

Goed om te weten is dat we per uitvraagvorm verschillende triggers kunnen inrichten. Een trigger is eigenlijk een voorwaarde om de uitvraagvorm weer te geven, denk hierbij aan ‘na x seconden’ of ‘URL begint met …’.

Button

Dit is een vaststaande knop aan de rechter- of onderzijde van een website. Deze wordt veelal op de gehele website getoond. Het is een reactieve manier voor websitebezoekers om opmerkingen over de website achter te laten. Denk aan complimenten, fouten of tips. Na het klikken op de button zal deze middels een pop-up getoond worden. Zie rechterzijde op deze pagina voor een voorbeeld.

Pop-up

Komt automatisch in beeld en neemt daarbij het gehele scherm over. Deze vorm wordt veelal gebruikt na het doorlopen van een klantreis op de website (na invullen van een formulier) of om te achterhalen of de websitebezoeker zijn/haar doel behaald heeft en of dat dit gemakkelijk is gegaan. Klik op de button hieronder om de pop-up te tonen.

Pop-in

Komt automatisch in beeld, neem daarbij niet het gehele scherm over, maar verschijnt vaak rechts onderin het scherm van de bezoeker. Hierbij kan een bezoeker van de website gewoon door gaan met waar hij/zij mee bezig was. Deze vorm wordt veelal voor dezelfde zaken als de pop-up gebruikt. Alleen is deze vorm een stuk minder ‘in your face’ dan de pop-up en kan daarom de voorkeur hebben. Klik op de button hieronder om de pop-in te tonen.

Inline

Inline kent een vaste plek op een pagina van de website. Middels een script op de website kan dit eenvoudig op elke gewenste plek geplaatst worden. Deze vorm wordt veelal gebruikt om de begrijpelijkheid of volledigheid van content, informatie of inhoud op een pagina te achterhalen. Zie onderstaand voorbeeld met de duimpjes, of hiernaast met de vraag of de pagina behulpzaam is.