Wie is Marcel?

Geplaatst op 31 mei 2022

Wie zijn de collega’s van Expoints?

 

Graag nemen we jullie de komende tijd mee en stellen we iedereen voor.

We bijten de spits af met Marcel, mede-eigenaar en één van de bedenkers en oprichters van Expoints, over co-creatie, samenwerken en concurreren met wereldspelers qua klantbeleving…

Marcel is geboren en getogen in het mooie en pittoreske vestingstadje Brielle. Misschien ook wel bekend van de uitdrukking “Op 1 april verloor Alva zijn Bril in Den Briel”. Het gaat over de dag waarop de watergeuzen het stadje Den Briel innamen, op 1 april 1572. Alva verloor dus niet zijn bril, maar Den Briel.  Hier heeft hij tot zijn 19de gewoond. Hij is gaan wonen en studeren in Tilburg waar hij onder andere de Fontys Sportmarketing opleiding (SPECO) heeft afgerond. Een master in Bedrijfswetenschappen in Nijmegen volgde, maar dat allemaal vanuit Tilburg. Op zijn 30ste is hij verhuisd naar Leende (ook wel bekend als Lind). Hier woont hij samen met Ruby-Ann en hun 2 dochters Anouck (12) en Nynke (7, bijna 8).

Het ontstaan van Expoints
Martijn en Marcel hebben elkaar bij Carglass ontmoet waar ze veel met elkaar samenwerkten. Na een aantal jaren begon het dagdromen over een eigen bedrijf ook meer vorm te krijgen. Onder het genot van een goed glas wijn besloten Martijn en Marcel er serieus voor te gaan. Maar wat dan? Meerdere leuke opties passeerden de revue bijvoorbeeld het openen van een eigen slijterij, waarbij je ook een hapje kan eten. Maar het balletje begon pas echt te rollen toen Carglass onder leiding van Marcel en Martijn het tweede meest klantgerichte bedrijf van Nederland werd in 2007. Ze werden overspoeld door organisaties die graag wilden weten hoe je met klantfeedback klantgerichtheid kan oppakken, een gat in de markt en dat was het begin van het ondernemerschap.

In 2009 zijn Martijn en Marcel begonnen als consultants, echter was het niet alleen de vraag naar feedback maar ook naar tooling om feedback op te halen en te visualiseren. Daar werd Expoints geboren (2011) in samenwerking met Dataleaf B.V. Het samenwerken met partners is iets waar Expoints nog steeds voor staat en in gelooft. Partners leveren een essentiële bijdrage aan de dienstverlening van Expoints, door het leveren van expertise en het verder ontwikkelen van ons platform.

Wat doe je bij Expoints?
“Als beginnend ondernemer doe je eigenlijk alles” blikt Marcel terug. Vanuit daar ging de focus op operatie en techniek en naarmate Expoints groeide, is Marcel meer de techniek kant op gegaan. Vandaag de dag is hij verantwoordelijk voor Techniek & Innovatie. Vanuit deze rol heeft hij nog steeds een belangrijke rol bij onze opdrachtgevers en kun je hem dan ook geregeld tegenkomen.

Geen dag is hetzelfde; afspraken met verschillende opdrachtgevers met diverse uitdagingen, interne afspraken met collega’s, overleg met Dataleaf, en leiding- en sturing geven aan de organisatie. Het leukste vindt Marcel toch wel het sparren met opdrachtgevers en collega’s over hun uitdagingen en het nadenken over de best mogelijke oplossing. Co-creatie is niet voor niets één van de speerpunten van Expoints.

Waar ben je het meest trots op?
Meest trots dat we in de loop der jaren een dermate mooi platform en bijbehorende dienstverlening hebben neergezet waardoor we kunnen concurreren met de wereldspelers. In de afgelopen jaren hebben we de juiste dingen ontwikkeld en goed geluisterd naar onze opdrachtgevers. Ons hele platform is 100% Nederlands en volledig gebouwd samen met onze opdrachtgevers. Deze ultieme vorm van co-creatie en de laagdrempelige samenwerking maken mij erg trots.

Toekomst
De strategie tot 2025 is bepaald, daarin willen we heel graag “The greatest place to work for & with” zijn. We hebben een heel mooi platform en dienstverlening neergezet en met de komst van nieuwe technieken, zijn we Expoints nog geavanceerder aan het maken. Om een voorbeeld te geven, we werken aan betere, snellere en scherpere analyses van de data waardoor het een prominentere rol speelt als het gaat om feedback & feedforward.

We willen de dienstverlening verder optimaliseren voor onze opdrachtgevers en een geweldig intern klimaat creëren om het beste uit een ieder te kunnen halen. Om het in één zin te zeggen “leuk werk met een leuk team voor leuke opdrachtgevers met een leuk rendement”.

Wist je dat
Je kan Marcel (Mars) wakker maken voor een portie goede friet, nee geen patat 😊, hij houdt van foute reality-tv (denk hierbij bijvoorbeeld aan Selling Sunset en Chateau Meiland) en gaat los op “Ik ga zwemmen”.