Developland ELSP spotlight; 2 Expoints collega’s delen hun ervaring over de ELSP profiel test.

Geplaatst op 10 mei 2021

ELSP spotlight: Expoints

 

In maart mochten we twee frisse talenten van het bedrijf Expoints testen. Dennis (ELSP 1264) en Wouter (7189). Expoints is een feedbackspecialist die full service oplossingen biedt voor bijvoorbeeld grote klanten als Nationale Nederlanden, ANWB en ATAG. Expoints bestaat dit jaar 10 jaar. Hun geloof? “Enthousiasme! Laat je eigen enthousiasme spreken, stimuleer het onder collega’s en breng het over op klanten” aldus de jubilaris. Expoints gebruikt ELSP als middel om beter samen te werken. Wij vroegen Dennis en Wouter naar hun ervaringen:

 

Hoe heb je de test ervaren?
Dennis : “Ik vond het een verrassende ervaring, waar ik vooraf wel mijn twijfels bij had. Ik wist niet wat ik kon verwachten. Maar gezien de resultaten, kan ik me er helemaal in vinden en ben ik heel blij dit te mogen ervaren”.

Wat heb je ontdekt over jezelf?
Wouter: “Voor mij voelde het met name als een bevestiging. Erg fijn om op jezelf te reflecteren”. Dennis: “Ik kwam achter mijn hoge tempo en dat ik dit dan ook verwacht van anderen. Dat gaf mij veel inzicht, waarbij ik minder streng kan zijn voor mezelf en meer rust mag pakken”.

Wat was voor jou het meest herkenbaar in je profiel? Wat was de grootste eyeopener?
Dennis: “De verwachtingen van mijzelf projecteren op anderen. Ik heb hier zelf nooit zo over nagedacht en dat gaf mij inzicht dat het ook anders kan”. Wouter: “Dat mijn sterkste nummer – een hoofdnummer- zo herkenbaar is. Grootste eyeopeners zijn de valkuilen bij mijn profiel.”

Hoe helpt je ELSP profiel jou om beter samen te werken?
Wouter: “Bij Expoints kent iedereen elkaars ELSP profiel. Dit stelt ons in de gelegenheid om je beter in een collega te kunnen verplaatsen en uiteindelijk ook om beter samen te werken”. Dennis zegt: “Het profiel is bij iedere Expointer bekend en na onze training werden onze profielen direct gedeeld met de collega’s. Wij kijken naar de ELSP profielen bij het aanvliegen van projecten en zorgen er voor dat mensen elkaar versterken qua talent. En loopt het ergens vast dan kijken we welk talent nodig is om ons weer vooruit te helpen . Zo hebben we direct inzicht waar de sterke en zwakte punten liggen van een team om efficiënter en effectiever te werken” zegt Dennis.